Aš: Novinky k prameni v Dolních Pasekách

11.04.2018 12:47

Pramen minerální vody v Dolních Pasekách je už řadu měsíců kvůli minimální vydatnosti vývěru mimo provoz. Pracovníci odboru správy majetku se proto v součinnosti s odborníky snaží jímání pramene upravit.

Aš: Novinky k prameni v Dolních Pasekách
Foto: wikipedia
Popisek:

Oprava v podlaze pavilonu má proběhnout v průběhu několika dnů až týdnů. Odborná firma už vyrobila nové zařízení, takzvaný obturátor, což je předmět z plechu ve tvaru zvonu, který se nasazuje na vývěr pramene. Systém je také označován jako zvonkové jímání. Původní obturátor byl, jak se zjistilo po rozebrání celého jímacího systému, na třech místech proražený. To zřejmě způsobovalo menší výtlak vody.

Po sestavení celého zařízení do původní podoby a jeho utěsněná jílem by se mělo vřídlo vrátit zpět a z vývěru opět v přijatelné vydatnosti vytékat.

Nynější opravou se řeší nejen tato závada, ale také odtok vody, která se začala před časem objevovat ve schodišti uvnitř pavilonu. Bylo zjištěno, že při předchozí rekonstrukci byl odtok této vody (může se jednat i o další pramen), původně svedené do kanalizace a následně do nedalekého potoka, pravděpodobně přerušen. Nynější oprava by měla odkanalizováním tento zdroj vlhkosti uvnitř pavilonu vyřešit a vrátit odtok do původního směru, tedy opět do potoka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…