Aš: Parkoviště v sídlišti Mírová a Tesařské jsou prakticky dokončena

27.07.2018 20:29

Stavba dvou parkovišť v sídlišti Tesařská a Mírová se blíží k závěru. V Mírové je dokončováno parkoviště s kapacitou 12 míst, v Tesařské ulici, podél bývalého Lidového domu, bude občanům k dispozici dalších 19 kolmých parkovacích stání, včetně jednoho vyhrazeného pro osoby s tělesným postižením.

Aš: Parkoviště v sídlišti Mírová a Tesařské jsou prakticky dokončena
Foto: wikipedia
Popisek:

Projekt počítá také s novou dešťovou kanalizací, novým veřejným osvětlením a chodníky. Stavbu provádí společnost STAMOZA Cheb.

Rekonstrukce části sídliště se dotkla také veřejné zeleně. Už loni tu byly pokáceny vzrostlé modříny, javory a jasany. Místo nich je navržena výsadba nových stromů menšího vzrůstu a pásový výsadba keřů. Záměrem je vytvořit zelenou clonu mezi parkovištěm u Lidového domu a pěší komunikací. Vysazeno bude 19 ks stromů (javory a jasany) a 222 ks keřů a nižších dřevin (habr, pámelník, ptačí zob atp.).

Stavba bude dokončena s cca měsíčním předstihem oproti smlouvě o dílo (31. 8. 2018), z čehož vyplývá, že sázet se mělo v letním období. Toto období je ale pro dřeviny krajně nevhodné a s velkou pravděpodobností by docházelo k jejich zasychání a odumření. Navrženo tedy bude, aby se výsadba stromů a keřů přesunula do podzimu. Vzhledem ke smluvním podmínkám realizace stavby bude proto nutné tuto změnu provést dodatkem ve smlouvě o dílo. Na nejbližší schůzi rady města bude oddělením investic navrženo posunutí termínu dokončení stavby do 31. 10. 2018 s tím, že parkoviště a chodníky by veřejnost mohla využívat už po jejich dokončení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…