Aš: V Horních Pasekách byla zahájena stavba parkoviště, upraví se také okolí bytového domu

12.10.2021 7:34

Počátkem října byla zahájena další investiční akce roku 2021. Tentokrát jsou finance směřovány do Horních Pasek, kde bude upraveno parkoviště před domem č. p. 11.

Aš: V Horních Pasekách byla zahájena stavba parkoviště, upraví se také okolí bytového domu
Foto: wikipedia
Popisek:

V rámci projektu se kromě nových parkovacích míst rozšíří stávající příjezdová cesta, opraveny budou chodníky, dešťová kanalizace, cesta do zadního traktu objektu, v plánu je také nové veřejné osvětlení a zpevněná plocha pro nádoby na komunální a separovaný odpad. 

Anketa

Je v pořádku spekulovat o sesazení prezidenta Zemana ze zdravotních důvodů?

hlasovalo: 18001 lidí

Stavbu provádí vítěz výběrového řízení, společnost ALGON, cena díla z výběrového řízení je 4,3 miliónu korun (cena je včetně DPH). Stavba má být dle smlouvy o dílo dokončena v květnu příštího roku.

Na část investiční akce, týkající se vybudování nové dešťové kanalizace a zapojení svodů bytového domu do retenčních zasakovacích nádrží, město obdrželo dotaci EU v rámci Operačního programu Životní prostředí ve výši cca 700 tisíc korun. Nová technologie má přispět k zadržování vody v krajině. Stavební úprava parkoviště Horní Paseky ZDE.

Studie stavby parkoviště a úprav okolí Parkoviště Horní Paseky ZDE

Horní Paseky jsou téměř zaniklou obcí. Kromě několika původních chalup tu v minulosti stál pouze vojenský objekt vybudovaný pro sovětskou armádu. Nemovitosti, které po odchodu armády v roce 1990 v Horních Pasekách zůstaly prázdné, byly rekonstrukcí v letech 1998 a 1999 přestavěny na byty. Nynější úpravy probíhají v okolí jednoho z těchto bytových domů. V obci je nyní trvale hlášeno 92 obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…