Aš modernizuje učebny ve dvou svých základních školách

31.01.2019 6:34

Zvýšení kvality infrastruktury základních škol. Pod tímto názvem město Aš připravuje pro dvě ašské základní školy, základní školu Hlávkova a Základní školu Okružní, tři projekty, směřující k modernizaci učeben a bezbariérovému přístupu.

Aš modernizuje učebny ve dvou svých základních školách
Foto: wikipedia
Popisek:

Předpokládané výdaje na všechny tři záměry jsou ve výši 14,65 miliónů korun. Na realizaci město získalo dotace od Ministerstva pro místní rozvoj, z výzvy IROP a MAS 21, a to v celkové výši 13,4 miliónů korun, které u dvou projektů představují 95 a u třetího 90 % předpokládaných nákladů.

Nejrozsáhlejšími úpravami projde základní škola Hlávkova, kde jsou předpokládané výdaje ve výši 10,75 miliónu korun. Vzniknout zde mají odborné učebny, vybavené moderními technologiemi pro výuku jazyků, přírodopisu, fyziky, chemie, atd.

V současné době již bylo pro školu vypsáno výběrové řízení na zhotovitele stavební části, konektivitu (zkvalitnění připojení školy k internetu) a na vybavení. Požadovaným termínem zahájení prací je 1. duben 2019 a ukončení 16. srpen 2019. Realizace projektu bude probíhat i za provozu školy.

Základní škola v Okružní ulici chystá za pomoci dotace modernizaci učeben fyziky, chemie a pracovní činnosti, zřízení cvičné kuchyňky ve sklepních prostorách a vybavení nově zrekonstruované učebny pro přírodní vědy pomůckami a moderními technologiemi. Škola připravila dva projekty s celkovým objemem financí ve výši 3,9 miliónu korun. Všechny připravované záměry mají být ukončeny do 30. září 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…