Benešov: Dopravní výchova o prázdninách

11.07.2021 11:47

Také během letošních prázdnin bude na Dětském dopravním hřišti Na Sladovce za podpory BESIP, MSZ Benešov a Městské policie Benešov probíhat dopravní výchova určená pro širokou veřejnost. Zájemcům se budou věnovat lektorky dopravní výchovy každý čtvrtek od 17 do 18 hodin.

Benešov: Dopravní výchova o prázdninách
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Půjde o zábavnou hodinu teorie i praktických jízd, které účastníkům pomohou orientovat se v běžných dopravních situacích tak, aby pak jízdu na kole snadněji zvládli. S lektorkami si zopakují například náležitosti kola, bez nichž je zakázáno vyjet na silnici, a také například to, jak má vypadat správně nasazená cyklistická přilba.

Lekce jsou určeny primárně pro děti předškolního až staršího školního věku, zúčastnit se mohou ale i jejich rodiče či prarodiče. Naopak příliš vhodné nejsou pro ty nejmenší „cyklisty“ na koloběžkách a odrážedlech. Lekce pro veřejnost jsou zdarma. Výhodou je vlastní jízdní kolo, cyklistická helma a ochranné pomůcky. V případě potřeby je možné si na dobu dopravní výchovy kolo nebo koloběžku na místě zapůjčit, stejně jako cyklistickou přilbu. Další nezbytnou nutností je dobrá nálada a ochota učit se něčemu novému nebo již zapomenutému.

Termíny není nutné sjednávat si předem. S případnými dotazy lze kontaktovat preventistku MěP Benešov na tel: 732 272 548.

Věříme, že Vás tato nabídka zaujala a budeme se těšit na setkání s vámi!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…