Beroun: Město připravilo dotační titul na výsadbu zeleně

06.06.2021 18:01

Od 1. července do 16. srpna budou moci všichni obyvatelé města, kteří si chtějí zkrášlit svoje okolí výsadbou trvalek, keřů či stromů požádat o dotaci od 5 do 50 tisíci korun.

Beroun: Město připravilo dotační titul na výsadbu zeleně
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Každoročně přibývá v našem městě lidí, kteří aktivně pečují o prostředí v okolí svého bydliště. Na řadě míst najdeme u bytových domů barevně kvetoucí záhonky, které oživují vzhled berounských sídlišť.

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18892 lidí

„Všechny tyto aktivity vítáme a chceme je i finančně podpořit. Připravili jsme proto pravidla, na jejichž základě mohou lidé žádat o finanční prostředky právě na zbudování záhonů či výsadbu zeleně, ať už jsou to keře, trávníky, stromy nebo trvalky na veřejně přístupných místech, kde výsadba dává smysl,“ vysvětlil místostarosta Michal Mišina s tím, že podpora se bude týkat menších projektů a výše příspěvku se bude pohybovat od 5 do 50 tisíc korun.

Pravidla již schválila rada města. Pro tento rok je na dotace zatím vyčleněna částka 200 tisíc korun, kterou ještě v rámci úpravy rozpočtu musí 23. června schválit berounští zastupitelé. „Pokud by byl o finanční příspěvky mezi občany větší zájem, můžeme se pokusit v dalším období tuto položku navýšit,“ dodal berounský místostarosta.

Žádosti o dotaci na tento kalendářní rok 2021 se budou přijímat od 1. července do 16. srpna tak, aby bylo možné záměr uskutečnit ještě do konce roku.

Pravidla pro poskytování dotací na veřejnou zeleň, žádost a další informace najdete v přiložených souborech nebo na webu města v záložce Město a úřad/Dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…