Beroun: Při kontrole cyklistů neobstál ani jeden

27.08.2021 20:06

Koncem srpna proběhla v Berouně další dopravně-bezpečnostní akce zaměřená tentokrát na cyklisty.

Beroun: Při kontrole cyklistů neobstál ani jeden
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Do ulic města se vydalo šest hlídek složených ze zástupců dopravní a městské policie, které zkontrolovaly od odpoledních do ranních hodin přes 30 cyklistů. Každý z nich porušil minimálně jeden předpis.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17640 lidí

V patnácti případech byla pozitivní dechová zkouška. Mezi hříšníky se našla i cyklistka, které byl naměřen alkohol již při poslední kontrole. Dva zastavení cyklisté dechovou zkoušku odmítli, ve správním řízení tak zaplatí pokutu ve výši 25 – 50 tisíc korun.

V polovině případů se řešila chybějící přilba u dětí do patnácti let, které navíc využívaly k jízdě elektrokola, přestože podle provozního řádu jsou určena pro uživatele od šestnácti let. Častým prohřeškem byla také jízda po chodníku. Městská policie proto bude ve spolupráci s dopravním inspektorátem Policie ČR v kontrolách i nadále pokračovat.

Současně  s probíhající kontrolou cyklistů se městské policii podařilo zajistit řidiče vozidla, kterému byl vysloven zákaz řízení, a přesto usedl za volant. Navíc měl pozitivní test na drogy. Případ převzala Policie ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…