Beroun: Strážníci zachránili tonoucího

04.07.2019 20:21

Hrdinský čin, který si zaslouží velké uznání: strážníci berounské městské policie v pondělí zachránili mladého muže, který se začal topit uprostřed Berounky.

Beroun: Strážníci zachránili tonoucího
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Plavec se rozhodl přeplavat řeku nad jezem ze Štulovny na protější břeh do kempu, v polovině cesty mu ale došly síly a začal se topit. Vše ze břehu shodou šťastných náhod uviděl jeden ze strážníků. Sám v tu chvíli nebyl ve službě a bohužel nemohl sám do Berounky pro muže skočit, protože je po náročné operaci. Okamžitě proto volal na služebnu a situaci vylíčil službu konajícím kolegům. Mezitím na pomoc přispěchal patnáctiletý mladík, který se s nasazením vlastního života rozhodl tonoucího zachránit. Udržet nad hladinou topícího se člověka je ale velmi náročné i pro dospělého člověka a nakonec se i záchranář může ocitnout v nebezpečí života, kdy ho tonoucí začne stahovat pod vodu. Mladík se chvíli snažil muže zachránit, ale fyzicky se sám vyčerpal a musel se vrátit na břeh. Přesto poskytl muži tolik drahocenný čas.

Na místo v tu chvíli dorazila hlídka s třemi strážníky, kdy dva z nich doplavali pro tonoucího a další pomáhal kolegům ze břehu. Připravil lezecké lano, které se používá pro tyto účely, a přivolal záchrannou službu. Když tonoucího dostali strážníci na břeh, byl stále při vědomí, ale zcela vyčerpaný. Muže převzali záchranáři a převezli ho do nemocnice.

Nasazení strážníků, jejich rozhodnost a především fakt, že zachránili lidský život, ocenilo vedení města Beroun v čel se starostkou Soňou Chalupovou. Ta strážníky přijala v obřadní síni radnice, kde jim za jejich čin poděkovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…