Beroun: Zakázky jsou na webu, přibude i klikací rozpočet

09.04.2015 13:01

Zjistit si aktuální a kompletní přehled o příjmech a výdajích města přímo na webu budou moci uživatelé webu www.mesto–beroun.cz.

Beroun: Zakázky jsou na webu, přibude i klikací rozpočet
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Beroun totiž v rámci získané evropské dotace chystá rozsáhlý projekt Konsolidace IT a nové služby TC ORP Beroun. Jak probíhají jednání berounského zastupitelstva, mohou zájemci na webu města sledovat on-line či ze záznamu již několik let. Na webových stránkách města jsou současně v záložce Veřejné zakázky zveřejňována všechna zadávací řízení vypisovaná městem, a to jak prostřednictvím elektronického tržiště TENDERMARKET, na Profilu zadavatele, kde se uveřejňují velké zakázky dle zákona, tak i na úřední desce. Všichni tak mají možnost zjistit si podrobnosti k jednotlivým řízením.

Nyní se radnice chystá doplnit uveřejňované informace o další agendy. Na projekt, který město vypisuje v souvislosti s požadavkem na pořízení nových agendových informačních systémů a připravovaným zákonem o kybernetické bezpečnosti, získal Beroun evropskou dotaci ve výši 5 milionů korun. Účelem projektu je nejen posílení bezpečnosti dat, ale i elektronizace dalších procesů, digitalizace dat za účelem jejich sdílení a rychlé a efektivní práce s nimi. Vyřizování některých agend by tak mělo být plynulejší a rychlejší. „Tímto krokem se snažíme naplnit naše programové prohlášení, v němž jsme zdůraznili, že naším cílem je vytvoření moderní transparentní radnice a otevřená komunikace s občany,“ uvedla berounská starostka Šárka Endrlová. Jednou z novinek pro občany bude i zveřejnění klikacího rozpočtu. V současné době město zveřejňuje rozpočet na webu v rámci zákona o povinně zveřejňovaných informacích. Díky klikacímu rozpočtu bude občan moci sledovat například plnění a čerpání rozpočtu, program umožní interaktivní proklikávání příjmů i výdajů nebo zobrazení tabulek, procenta plnění, grafů atd. Na projekt již bylo vyspané výběrové řízení. Termín pro podání nabídek je do 23. 4. 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…