Beskydské informační centrum: Školáky na Lysou horu doprovází lašský král

14.06.2016 7:35

V neděli 19. června v 8.30 hodin odstartuje od lanového centra Opičárna na Ostravici už pátý ročník Lysohorských nej. Pod tímto názvem se skrývají komentované výstupy na Lysou horu, které organizuje Beskydské informační centrum Frýdek-Místek.

Beskydské informační centrum: Školáky na Lysou horu doprovází lašský král
Foto: wikipedia
Popisek: Beskydy.

Výstupy provázené vyprávěním o historii zdejších turistických chat, místních legendách a také o vlastních zkušenostech průvodců budou pokračovat až do druhé poloviny září. Určeny jsou turistům od 4 do 99 let. „Na komentované výstupy, které se konají vždy v neděli a v úterý, se mohou přihlásit jednotlivci i větší skupiny, jimž jsme schopni nabídnout také individuální termín,” říká Dagmar Janovská z Beskydského informačního centra Frýdek-Místek a dodává, že součástí zhruba šestikilometrového cesty na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd a Těšínska je sedm zastávek na zajímavých místech trasy. „Kromě zmíněných vycházek organizujeme výstup na Lysou horu i pro školáky, které doprovází Lašský král se svojí družinou. Tato dobrodružná výprava, kterou je třeba rovněž dopředu objednat, má u školních výletů obrovský úspěch,” uzavírá Dagmar Janovská.

Komentované výstupy na Lysou horu se budou konat v termínech: 12. července, 17. července, 31. července, 2. srpna, 7. srpna, 21. srpna, 23. srpna, 11. září a 25. září.

Zájemci se musí přihlásit nejpozději tři dny před stanoveným termínem na tel. č.: 603 264 058 nebo e-mailem na adrese: info@beskydy-info.cz. Vstupné ve výši 50 korun se platí na místě před začátkem výstupu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…