Blansko: Motoristé mohou využívat nový kruhový objezd u Penny marketu

14.12.2021 16:01 | Tisková zpráva

Dopravní omezení na průtahu městem končí

Blansko: Motoristé mohou využívat nový kruhový objezd u Penny marketu
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Více než čtyři měsíce trvající dopravní omezení na hlavním průtahu Blanskem končí. Od úterý 30. listopadu je průjezdný nový kruhový objezd u Penny marketu.  Okružní křižovatka, kvůli které byla od 12. července uzavřená hlavní dopravní tepna ve městě, je první částí stavby nového přemostění na Staré Blansko. Dělníci už dokončili práce na silnici, v následujících dvou týdnech ale budou dokončovat práce na chodnících v okolí kruhového objezdu. Místem je proto nutné projíždět se zvýšenou opatrností.

Novou okružní křižovatku se podařilo zprůjezdnit  30. listopadu po 16. hodině, o den dřív oproti plánu. I přes to, že se v průběhu stavby objevily komplikace, s nimiž zhotovitel nepočítal.

„Komplikace vyvstaly při práci na přeložce inženýrských sítí zejména v souvislosti s uložením stávajícího vedení ve Svitavské ulici, vícepráce jsme prováděli také ve Fügnerově ulici. Dokončený je ale vlastní kruhový objezd včetně dopravního značení, nové opěrné zdi, přeloženy a nově napojeny jsou také veškeré inženýrské sítě,“ vyjmenovává Robert Škarecký, vedoucí projektu z Metrostav DIZ.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

10:28 Jablonec nad Nisou: Souběh tramvajové trati a silnice je v ČR ojedinělý

Na jablonecký magistrát a přímo k primátorovi Miloši Velemu přichází připomínky ke světelné signaliz…