Blansko: Výstava v muzeu představuje jízdní kola značky Favorit

06.03.2022 10:44 | Tisková zpráva

Jarní měsíce v Muzeu Blanenska patří cyklistice. Ve výstavní síni blanenského zámku je instalována výstava Fenomén Favorit, kterou připravilo Národní technické muzeum v Praze.

Blansko: Výstava v muzeu představuje jízdní kola značky Favorit
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Výstava mapuje historii jízdních kol kultovní značky Favorit. Od 50. do 90. let 20. století se v rokycanském závodě vyráběla kola určená běžným cyklistům i speciální závodní kola pro sportovce všech cyklistických disciplín.

Na výstavě nebudou chybět kola staršího i novějšího data výroby z dílny české značky, ale také speciality z brněnského muzea Histovelo, jako je tandemové kolo, kolo na dráhovou cyklistiku nebo kolo pro speciální disciplínu pro jízdu za vodičem.

Na blanenské výstavě o cyklistice nemůže chybět ani příběh Jozefa Regece, československého reprezentanta v silniční cyklistice, účastníka Závodů míru a držitele řady významných ocenění. Výstava bude v muzeu k vidění do 5. června 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…