Blansko: Za špatný stav přejezdů hrozí majiteli pokuta

01.03.2019 17:58

V poslední době si nejen obyvatelé Blanska stěžovali na špatný stav železničních přejezdů a komunikací v Gellhornově ulici. Stav přejezdu u slévárny je podle místostarosty Františka Hasoně velmi špatný už zhruba deset let.

Blansko: Za špatný stav přejezdů hrozí majiteli pokuta
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Stížnosti přicházejí na radnici průběžně, ale poté, co se výrazně zhoršil stav přejezdu u bývalého učiliště ČKD, byly písemné i ústní připomínky a stížnosti v podstatě na denním pořádku.

„Chtěl bych zdůraznit, že i když město není vlastníkem ani správcem zmíněných komunikací, snaží se přesto tyto problémy řešit. Situace se soukromou firmou však není jednoduchá. Majitelem vlečky i přejezdů je firma, která je již dlouhou dobu v konkursu. Insolvenční řízení běží od roku 2012,“ upřesnil František Hasoň.

Ten v lednu o problémech v Gellhornově ulici jednal se zástupcem insolvenčního správce, který naznačil zájem na nápravě situace. Po rozhodnutí policie byly přejezdy označeny značkami Přejezd ve špatném stavu. Díky podnětu blanenské radnice – potažmo oddělení silničního hospodářství – se začátkem února uskutečnila kontrolní prohlídka přejezdů, kterou vyvolal Drážní úřad Olomouc.

Při ní se zjistilo poškození přejezdové úpravy kolejí, které znemožňuje bezpečné přejíždění vozidel přes přejezd. „Drážní úřad poté vyzval vlastníka vlečky ke sjednání nápravy nejpozději do konce května. Za nesplnění výzvy hrozí pokuta až milion korun,“ uvedl první místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…