Bohumín: Mistrovský titul pro model československého větroně

03.09.2022 7:35 | Tisková zpráva

S modelem větroně Žehrovice II, postaveného podle více než 70 let starého plánu, získali titul mistra republiky. Na republikovém šampionátu historických modelů letadel bodoval tým ve složení Roman Fousek (Kladensko) a Marek Sobaniec (Bohumín a Dolní Lutyně). Mistrovství se konalo v Holešově na Kroměřížsku.

Bohumín: Mistrovský titul pro model československého větroně
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Pánové vyhráli jednu z kategorií dobových větroňů. Jejich větroň se ve vzduchu, s pomocí stoupavých proudů udržel nejdéle. Výsledný čas tří letů byl 13 minut 23 vteřin, o 17 vteřin před druhým v pořadí. Tým obstál v konkurenci šestnácti dalších startujících.

Letošním úspěchem se pánům se povedlo dovršit "hattrick", se stejným modelem dosáhli na tři tituly za sebou (ročník 2020, 2021 a 2022).

„Roman je pilotem modelu. Já se starám o servis kolem, připravuji startovací zařízení a hladký start, měřím čas a předávám pilotovi potřebné informace v průběhu letu,“ popsal Marek Sobaniec. Fanda do modelářství si kategorii „historické modely letadel“ přidal do svého portfolia před čtyřmi lety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…