Bohumín: Nejlepší čtenáři ročně zdolají stovky knih

03.01.2015 14:08

Městská knihovna K3 ocenila své nejlepší čtenáře uplynulého roku 2014.

Bohumín: Nejlepší čtenáři ročně zdolají stovky knih
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Sešlo se jich padesát při zveřejnění výsledků za oddělení dětské, dospělé i studovnu a nově také pobočku Skřečoň.

„Setkání s nejlepšími čtenáři proběhlo již počtvrté. Chceme tímto poděkovat čtenářům za věrnost knihám i knihovně a dát jim najevo, že si jich vážíme,“ řekla vedoucí knihovny Magdaléna Jedzoková.

V dospělém oddělení byla udělena dvě první místa, a to Stanislavě Hlouškové s výpůjčkami přes 1000 knih a menších brožur a Walteru Jaworskému s necelými 600 knihami.

V dětském oddělení se umístily Klára Vojteková s 263 výpůjčkami, dále Kateřina Juroková, Tereza Panašová, Klára Raffaiová a další. Studovna má nového vévodícího čtenáře, kterým je Petr Ivaniuk s 574 výpůjčkami denního tisku a časopisů. Za ním jsou v pořadí Olina Dudášová a Ivana Hrbáčová. Helena Malinovská zabodovala za dospělé čtenáře se svými 273 výpůjčkami v pobočce Skřečoň.

„Jmenovaní nejlepší čtenáři obdrželi roční průkaz do knihovny zdarma a věcné ceny. V programu vystoupil František Horvát, student Janáčkovy konzervatoře v Ostravě. Na housle zahrál několik skladeb, mimo jiné Montiho čardáš, Con te partiro a další,“ uvedla vedoucí knihovny Magdaléna Jedzoková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-bohumin.cz

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…