Bohumín: Výstavbu nového lesoparku zachycuje časosběrné video

08.09.2021 14:05

Zachytit v pár minutách rozsáhlou výstavbu obřího lesoparku Na Panském. S takovým přáním oslovilo město Bohumín Marka Spáčila z místního videostudia TV Marko.

Bohumín: Výstavbu nového lesoparku zachycuje časosběrné video
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Zkušený kameraman a střihač vytvořil patnáctiminutové časosběrné video. Jeho zkrácenou verzi najdou diváci na městském webu a kanálu YouTube ZDE.

Jak už z podstaty »časosběru« vyplývá, vyrážel Marek Spáčil do areálu v průběhu zhruba roku a půl opakovaně. „Především, když se výstavba lesoparku nějak viditelně posunula kupředu,“ líčí.  Zachytit proměnu tak rozsáhlého místa si vyžadovalo použití moderních technologií. Vedoucí bohumínského televizního studia si tak na cesty do lokality Na Panském »přibaloval« dron. „Mám na něj licenci a každý vzlet jsem hlásil na příslušné úřady,“ podotýká Marek Spáčil. Po květnovém dokončení prací na lesoparku zasedl autor do střižny a dal videu finální podobu. „To už byla otázka pár hodin,“ popisuje. 

Projekt výstavby lesoparku Na Panském je jednou z největších investicí města v posledních letech. Na ploše o rozloze třinácti hektarů vzniklo během posledních dvou let jedenáct tůní různých tvarů a dvě umělá návrší. Uprostřed hlavní tůně, jejíž součástí je i dřevěné vyhlídkové molo, je vymodelovaný ostrůvek.

Přírodní areál, nacházející se mezi centrem města a místní částí Nová Ves, se bezprostředně po zpřístupnění stal nejen vyhledávaným cílem místních i přespolních obyvatel, ale zabydlují se v něm i první druhy živočichů. Díky výsadbě dvou a půl tisíců stromů a patnácti set keřů se navíc z lokality stane druhá zelená plíce města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…