Bohumínská parkoviště čeká „lajnování“

15.04.2015 15:00

S parkováním „na divoko“ se rozhodli skoncovat v Bohumíně. I letos se hned dvě bohumínská parkoviště bez vyznačených parkovacích míst dočkají nového „nalajnování“. Opatření za pár desítek tisíc korun zvýší o čtvrtinu kapacitu parkovišť.

Bohumínská parkoviště čeká „lajnování“
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Do nástřiků parkovacích stání se už v květnu pustí v centru Bohumína na Okružní ulici za Slunečnicí u Rafinérského lesíku mezi zdejšími malometrážkami. Z šestnácti parkovacích míst jich tu najednou bude čtyřiadvacet. Ve Starém Bohumíně čeká naopak na tzv. lajnování odstavné parkoviště poblíž nemocničního areálu.

„Nejprve dojde k vyspravení betonové plochy. Pak na ni nastříkáme parkovací místa. Celkem tady najde místo k parkování až 54 aut. Plochu budou moci využívat jak návštěvníci nemocnice, tak zdejšího cykloservisu. Nevyznačená část přitom zůstane k dispozici pro mobilní sběrný dvůr, který od jara do podzimu pendluje Bohumínem,“ uvedl Petr Sobek z odboru dopravy bohumínské radnice. Dodal, že v centru města jsou ještě minimálně tři lokality, například v Čáslavské ulici u zdejšího hladového okna, kde by se mohla parkovací místa vyznačit. O tom, zda k tomu dojde, rozhodne v průběhu roku tým pro rozvoj města.

Letošní rozpočet města počítá s půl milionem korun na údržbu dopravního značení. Město se stará o téměř 900 dopravních značek. Vloni investovali do údržby a instalace dopravního značení rovný jeden milion korun. Vyznačených parkovacích míst se dočkalo například parkoviště na sídlišti v Tovární ulici v Záblatí. V centru města se „lajnovalo“ u pošty a mateřinky v Nerudově ulici a u základní školy v Čáslavské ulici. Kromě toho se pokračovalo v realizaci vyhrazených jízdních pruhů pro cyklisty. Cyklopruh v Ostravské ulici, vedoucí od Lounské ulice k Drátovenské, se rozšířil až ke křižovatce s ulicí Čs. armády. Náklady na toto vyznačení byly 130 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-bohumin.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…