Boskovice: Adventní střípky z Domovů

30.12.2018 21:13

V Domově pro seniory a v Domově se zvláštním režimem zahajují adventní čas klienti společně se zaměstnanci již tradičně v pátek před první adventní nedělí.

Boskovice: Adventní střípky z Domovů
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

V Domově pro seniory a v Domově se zvláštním režimem zahajují adventní čas klienti společně se zaměstnanci již tradičně v pátek před první adventní nedělí. Sejdou se v jídelně zařízení, kde symbolicky zapálí první svíčku na adventním věnci, připomenou si význam adventu a popřejí si jeho klidný průběh.

Mezi klienty v tomto čase přichází spoustu milých návštěv. Patří k nim studenti SPgŠ Boskovice, děti z mateřských škol v čele se svými učitelkami, děti MŠ, ZŠ a Praktické školy Boskovice a dobrovolníci, kteří se celoročně podílejí na programech pro naše seniory. Jsou to Mgr. Aleš Pavelka, paní Daniela Meluzínová, sdružení křesťanských žen, sbor evangelíků, ale také ti, co dělají klientům upoutaným na lůžko třeba jen společnost. Přinášejí s sebou nejenom vánoční přání, či písničku, ale i kus sebe a dobrotu v srdci, o kterou se chtějí s klienty podělit a rozsvítit tak jejich adventní dny. Všem za jejich přízeň velmi děkujeme a vážíme si jí.

Na závěr adventu se konají na všech odděleních vánoční besídky, kde nechybí klientkami vlastnoručně upečené vánoční cukroví, vůně jehličí, ovoce, prskavky a koledy. Ředitelka zařízení Bc. Marie Sáňková společně s vedoucí úseku přímé obslužné péče a vedoucí sociálního úseku obcházejí klienty, aby se společně pozdravili, popřáli si pokojné a požehnané vánoční svátky.

Za zmínku ještě stojí projekt Ježíškova vnoučata, ve kterém je naše zařízení druhým rokem. Děkujeme tímto všem Ježíškovým vnoučatům za dárky pro naše klienty, které posílají poštou nebo je přijíždějí, někdy i z nemalé dálky, předat osobně.

A ještě malé moudro na závěr: „Pouto, jež spojuje tvou skutečnou rodinu, není v krvi, ale ve vzájemné úctě a radosti vašich životů. Málokdy vyrostou členové jedné rodiny pod jednou střechou.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…