Boskovice: Boskovický zpravodaj je nejlepším městským zpravodajem v České republice

07.07.2019 19:03

Jaroslav Parma a Jaroslav Oldřich převzali ve čtvrtek 4. 7. 2019 ve Velehradě od ministryně Jany Maláčové Diplom pro Boskovický zpravodaj za 1. místo v celostátní soutěži „O nejlepší městský zpravodaj 2018“.

Boskovice: Boskovický zpravodaj je nejlepším městským zpravodajem v České republice
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

Šéfredaktor Jaroslav Parma a předseda redakční rady Jaroslav Oldřich převzali ve čtvrtek 4. července ve Velehradě z rukou ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové Diplom pro Boskovický zpravodaj za 1. místo v 8. ročníku celostátní soutěže „O nejlepší městský zpravodaj 2018“.

Tuto soutěž společně pořádají Katedra politologie a evropských studií FF Univerzity Palackého v Olomouci, Civipolis o.p.s., Unives.eu, Angelus Aureus o.p.s., Sdružení místních samospráv ČR v kategoriích nejlepší městský a nejlepší obecní zpravodaj.

Do letošního ročníku bylo přihlášeno celkem 325 zpravodajů. V hlavní kategorii městských zpravodajů se na druhém místě umístily Semilské rozhledy a na třetím místě PRIO – Porubská radnice informuje občany (městský obvod Ostrava Poruba). Kategorii nejlepší obecní zpravodaj vyhrály Bílovice nad Svitavou.

Sedmičlenná porota, ve které byli zástupci vyhlašovatelů a profesionální novináři, zhodnotila přihlášené zpravodaje  nejen po stránce obsahové pestrosti, grafické přehlednosti, ale brala v potaz i celkový dojem zpravodaje.

Předseda poroty Pavel Šaradín prozradil, že Boskovický zpravodaj byl určen na první místo jednoznačně všemi porotci.

Soutěž má podle organizátorů podpořit obce a města v aktivitě, kterou organizátoři považují za velmi důležitou zvláště v době jisté bulvarizace médií. Zpravodaje tak zůstávají věrny původnímu poslání tisku, tedy informování občanů.

Podmínkou účasti v soutěži bylo zaslat dva výtisky dvou různých čísel zpravodaje z roku 2018.

Boskovice se této soutěže zúčastnily poprvé.

Poděkování za tento úspěch zaslouží i redaktorka Ivana Pernicová a  Grafické studio Artron Boskovice, jmenovitě Veronika Holasová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…