Břeclav již řeší kamerový systém

17.05.2012 13:40

Nové zázemí pro vlastní kamerový systém a až sedm nových kamerových bodů. Na tom teď pracují úředníci i vedení města Břeclavi. Starosta Oldřich Ryšavý se v minulých dnech sešel se zástupci ministerstva vnitra, kteří Břeclavi nabídli pomoc prostřednictvím dotace na nový kamerový systém z programu prevence kriminality.

Břeclav již řeší kamerový systém
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

„Nový kamerový systém ve městě opravdu potřebujeme. Současný není v našem vlastnictví a samy kamery jsou již za hranicí životnosti. Navíc po napadení patnáctiletého chlapce se ukázalo, že dohled nad městem je skutečně ještě potřebnější než kdy dříve,“ uvedl starosta Ryšavý.

Z ministerstva by tak Břeclav mohla získat milion korun. Vše je ale podmíněno tím, že kamery bude mít město již do konce tohoto roku. „Úředníci připravují žádost. Musíme teď postupovat rychle, abychom o peníze nepřišli. Samozřejmostí jsou ale ovšem transparentní výběrová řízení,“ doplnil starosta s tím, že další peníze přislíbil i hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Milion od ministerstva postačí Břeclavi na zřízení centrálního pracoviště a pořízení dvou kamerových bodů. Půl milionu z kraje by pak Břeclav využila na dalších pět kamer. Tyto kamery by pak sloužili k monitorování centra města a míst, kde často dochází k vandalství či drobným krádežím. „Hejtman Hašek plní svůj slib pomoci Břeclavi a na základě jednání z tohoto týdne máme příslib půl milionu korun, žádost jsme ve středu podali na kraj,“ byl spokojený starosta.

„Bude se jednat o kamerový systém s aktivními prvky, kde je například elektronická ochrana památek proti vandalismu. Kamerový systém bude propojený s informačním systémem městské policie, kdy se již při přijetí oznámení budou umět nejbližší kamerové body automaticky natočit směrem k místu události. K dispozici ale budeme mít i mnoho dalších aktivních prvků, které dnešní sofistikovaná elektrotechnika nabízí,“ nastínil velitel městské policie Stanislav Hrdlička.

Jak uvedl, vybudované pracoviště bude v budoucnu umět vyhodnocovat i další kamerové body budované v rámci dalších projektu, jako třeba revitalizace sídliště Na Valtické či terminál integrovaného dopravního systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: breclav.org

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …