Brno: Dlužníci mají šanci zbavit se exekucí a splatit pohledávky. Do konce akce zbývá měsíc

28.12.2021 20:32 | Tisková zpráva

Ještě měsíc mají lidé šanci ukončit některé exekuce, které v minulosti vznikly z veřejnoprávních dluhů, a to za výhodných podmínek. Akce s názvem Milostivé léto začala na konci října a ukončena bude 28. ledna 2022.

Brno: Dlužníci mají šanci zbavit se exekucí a splatit pohledávky. Do konce akce zbývá měsíc
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Milostivé léto se vztahuje na dluhy, které vznikly vůči veřejnoprávním subjektům – státu, kraji, obci, zdravotní pojišťovně, České televizi, Českému rozhlasu apod. (podrobnější informace najdete na webu zmíněném níže). Během dané tříměsíční lhůty, která končí 28. lednem 2022, může dlužník zaplatit tzv. jistinu, tedy původní nezaplacený nebo jinak nezaniklý dluh vymáhaný v exekučním řízení, a poplatek exekutorovi ve výši 750 Kč (plus případné DPH). Vše ostatní, tedy penále, poplatky nebo úroky, stát odpouští. Se splacením původní částky bude dluh smazán. Pokud dlužník do 28. ledna 2022 neprovede výše zmíněný postup, exekuce mu poběží dál.

Smazání dluhu komunikuje dlužník přímo se soudním exekutorem (nikoli se subjektem, kterému dluží). Na jaké pohledávky lze Milostivé léto využít, přesný postup a vzor dopisu soudnímu exekutorovi najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…