Brno: Klima se mění, změň se i ty, vybízí výstava v Urban centru

07.08.2019 10:44

Proč žijeme „ve skleníku", jak se bude klima vyvíjet, jaký na to má člověk vliv a co s tím může jednotlivec udělat? I na tyto otázky se snaží srozumitelnou a názornou formou odpovědět výstava, která dnes ráno odstartovala v Urban centru tematickou debatou, na kterou v 16 hodin naváže vernisáž.

Brno: Klima se mění, změň se i ty, vybízí výstava v Urban centru
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Základní fakta o dopadech globální změny klimatu, jejich souvislostech a příčinách vysvětlí lidem panely s řadou obrázků, grafů, fotografií a vizualizací. Dozvědí se tu také, jak na změny klimatu reagovat, zvláště jak lze snížit emise skleníkových plynů. Na zvětšených fotografiích z elektronového mikroskopu si pak prohlédnou třeba zrnko saharského písku a jiné částice znečišťující ovzduší v Brně.

Putovní výstavu „Klima se mění. Změň se i ty" od loňského roku zhlédli obyvatelé téměř dvou desítek měst a obcí. V Brně ji ve spolupráci s neziskovou organizací CI2 připravil Odbor životního prostředí MMB. Výstava bude přístupná do 30. 8. každý všední den od 10 do 12 a od 13 do 18 hodin, vstup je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…