Brno: Knihovna Jiřího Mahena pasuje prvňáčky na rytíře knih

05.10.2011 10:44

V týdnu od 3. do 9. října probíhá již 15. ročník celostátní akce Týden knihoven, kterou pravidelně vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků v ČR.

Brno: Knihovna Jiřího Mahena pasuje prvňáčky na rytíře knih
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Letošní motto akce zní "15. kraj České republiky - kraj knihoven". Cílem kampaně, do níž se zapojilo i město Brno, je snaha oslovit a v knihovnách přivítat nové čtenáře a veřejnost.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila zajímavé akce jak v ústřední knihovně v Kobližné 4, tak na pobočkách.

V pondělí 3. října se v Kobližné konalo setkání se známou brněnskou hudební a divadelní publicistkou Evou Šlapanskou nad vzpomínkovou knihou Jak jsem je znala.

Ve čtvrtek 6. října zde proběhne již po deváté v rámci projektu na podporu dětského čtenářství Poprvé do školy - poprvé do knihovny od 14 do 18 hodin slavnostní pasování prvňáčků na rytíře knih a čtenáře knihovny. Toto slavnostní pasování se bude konat též v Mahenově památníku a na vybraných pobočkách knihovny.

A taktéž ve čtvrtek 6. října od 19 hodin následuje v ústřední knihovně kulturní večer Čaj s Jane Austen k 200. výročí vydání knihy Rozum a cit.

Všechny provozy Knihovny Jiřího Mahena v tomto týdnu také nabídnou všem dětem do 15 let registraci zdarma. Podrobný program je k dispozici na internetových stránkách knihovny www.kjm.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…