Brno: Komárovský park získá jméno v anketě

06.09.2021 10:13

Chcete se přímo podílet na tom, jak bude vypadat a hlavně znít Brno? Od 1. září můžete navrhnout název nového parku v Komárově. Výběr bude dvoukolový. Pět finalistů vybraných v prvním kole se utká prostřednictvím hlasování o vítězství.

Brno: Komárovský park získá jméno v anketě
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

 

Park najdete v Komárově při ulici Kalová. Vznikl na místě bývalého parkoviště a výběhu pro psy. Nyní si v zelené ploše může odpočinout každý.

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí

Klíčovým prvkem parku je revitalizovaná Stará Ponávka. K říčce se dostanete přímo z mola, břehy jsou osázeny rostlinami blízkými vodě. Relaxovat můžete také na lavičkách či dřevěných lehátkách umístěných po obvodu louky.

A jak bude probíhat anketa? V prvním kole, které odstartovalo 1. září a potrvá do 30. září, zašlete svůj návrh jména parku přes formulář zde. Ten může mít maximálně 5 slov a nesmí být použito jméno žijící osobnosti. Vyřazeny budou také nevhodné, například vulgární názvy. Druhé kolo bude hlasovací a z pěti finálových návrhů vyhraje ten s nejvíce hlasy. Svůj návrh do závěrečného hlasování poskytne i městská část Brno-jih. Pro svého favorita budete moci hlasovat na webu Brno iD.

Vítěze ankety poté ještě musí schválit Zastupitelstvo městské části Brno-jih, Pracovní skupina pro názvosloví města Brna a Zastupitelstvo města Brna. Hlasovat mohou osoby starší 18 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…