Brno: Lékařům v Bílém domě se změní smlouvy. Zajistí jim zázemí

30.07.2018 16:00

Brněnští radní schválili uzavření dodatkům ke smlouvám nájemníků Bílého domu na Žerotínově náměstí 6. Tyto dodatky řeší úpravy doby nájmu u poskytovatelů zdravotních služeb v Bílém domě z doby neurčité na dobu určitou. Lékaři díky nim budou moci zůstat v budově až do doby, než se opraví poliklinika Zahradníkova, kam se poté přestěhují.

Brno: Lékařům v Bílém domě se změní smlouvy. Zajistí jim zázemí
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Dle „Koncepce zdravotnických služeb zajišťovaných v městských zdravotnických zařízeních“ budou všechny městské ambulantní služby do doby, než se přesunou na polikliniku Zahradníkova, soustředěny právě v budově Bílého domu na Žerotínově nám. 6. Tu poté město, které je jejím vlastníkem, plánuje prodat.

Aktuální nájemci z Bílého domu mají s městem Brnem, uzavřenou smlouvu na dobu neurčitou s možností výpovědi bez udání důvodu s tříměsíční výpovědní dobou. Pouze Sdružení zdravotnických zařízení II má tuto výpovědní dobu šestiměsíční.

„Schválili jsme změny smluv, které nyní počítají s nájmem na dobu určitou do konce srpna roku 2023. Nájemníci mají i poté možnost dvakrát uplatnit právo opce na prodlouženou dobu nájmu vždy o dva roky. Nejdéle tak budou moci na Žerotínově náměstí zůstat do konce srpna roku 2027,“ vysvětlil změny první náměstek primátora Petr Hladík.

Do tohoto roku bude poliklinika Zahradníkova rekonstruována a lékaři se budou moci postupně přestěhovat.

„Předpokládáme, že rekonstrukce polikliniky Zahradníkova bude dokončena kolem roku 2024. Do té doby chceme ale dát lékařům jistotu zázemí k výkonu jejich práce,“ dodal Petr Hladík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…