Brno: Magistrát upravuje úřední hodiny a vyzývá k elektronické komunikaci

09.04.2020 6:31

V souladu s vládním nařízením upravuje Magistrát města Brna úřední hodiny. Úředním dnem bude pondělí a středa od 8 do 11 hod. Ve stejné dny bude fungovat také podatelna a pokladna na Malinovského nám. 3. V jiné dny bude možný vstup občanů do budov magistrátu pouze po předchozí domluvě.

Brno: Magistrát upravuje úřední hodiny a vyzývá k elektronické komunikaci
Foto: archiv
Popisek: Brněnská připomínka osvobození. Akce se zúčastnily skupiny Skutečných přátel Ruska, Antimajdan, Ne Základnám, Strana demokratického socialismu.

Czech POINT na Malinovského náměstí 3 nyní funguje v běžném režimu. Tedy v pondělí a středu od 8 do 17 hodin. V další dny je úřední doba kratší. Více informací najdete na https://www.brno.cz/kontakty.

Telefonické kontakty magistrátu zůstávají v platnosti a fungují.

I nadále platí doporučení, aby občané odložili záležitosti, které nespěchají, nebo je v co největší možné míře řešili elektronicky.

Současně dochází během úředního dne (tedy ve středu) i k omezení pohybu osob po některých budovách magistrátu. V některých případech se ruší i možnost elektronického objednávání.

Prosíme občany, aby při návštěvě pracovišť magistrátu nosili roušku nebo jiné ochranné pomůcky.

  • Dominikánské náměstí 3 – Odbor interního auditu a kontroly, Odbor kultury, Odbor zdraví a Odbor školství, mládeže a tělovýchovy budou vyřizovat nezbytně nutnou agendu v přízemí budovy v prostoru k tomu vymezeném.
  • Malinovského náměstí 3 – Bytový odbor, Majetkový odbor, Odbor rozpočtu a financování a Živnostenský úřad města Brna budou během úředních hodin poskytovat nezbytné informace a přijímat podání klientů na detašovaných přepážkových pracovištích v přízemí budovy v místnosti č. 015 (bývalé místo pokladen pro platbu komunálního odpadu).
  • Živnostenský úřad města Brna současně od pondělí 16. 3. 2020 do odvolání ruší možnost elektronického objednávání klientů na konkrétní činnost, den a hodinu.
  • Odbor správních činností (občanské průkazy, cestovní pasy, evidence obyvatel) od úterka 17. 3. 2020 dočasně ruší možnost elektronického objednávání klientů na konkrétní činnost, den a hodinu.
  • Odbor dopravněsprávních činností opět zavádí elektronické objednávání. Agendu řidičských průkazů a registru vozidel tak nevyřídíte bez předchozího elektronického objednání.
  • Koliště 19, Odbor sociální péče – nebude umožněn volný průchod do budovy, prvotní kontakty proběhnou na Socio-info Pointu, případně na vrátnici; občanům je doporučováno návštěvu individuálně domluvit s ohledem na závažnost situace.
  • Husova 12 - vchod je uzavřen, využijte prosím přístupu z Dominikánského nám. 1.

Kompletní informace o úředních hodinách jsou k dispozici na adrese https://www.brno.cz/kontakty/.

Všechny informace k opatřením města v souvislosti se šířením koronaviru budou i nadále průběžně zveřejňovány na webové stránce www.brno.cz/koronavirus .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…