Brno: Multifunkční areál v Pisárkách bude sportovním a relaxačním rájem

21.11.2019 10:04

Čtyři hřiště pro malou kopanou, in-line stezka, závodní in-line ovál, hřiště pro plážový volejbal, discgolf, workoutová hřiště, lezecká stěna a mnoho dalšího. Příležitost pro bohaté sportovní vyžití ve velkém multifunkčním sportovním areálu vznikne v Pisárkách u Anthroposu, v areálu bývalého armádního stadionu a tělocvičny. Sportoviště za 300 milionů korun se otevře lidem všech věkových kategorií postupně ve třech etapách v letech 2021–2023.

Brno: Multifunkční areál v Pisárkách bude sportovním a relaxačním rájem
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Dlouholetá snaha získat fotbalové hřiště s přilehlými pozemky, hospodářské budovy o 28 541 m2 a bývalou armádní tělocvičnu s pozemky o 1 687 m2 je u zdárného konce. Bývalý armádní sportovní areál v Pisárkách u Anthroposu dnes předali zástupci Ministerstva obrany brněnské primátorce. Město tak získalo pozemky na stavbu moderního sportovně-rekreačního areálu, který významně pomůže rozvoji celé oblasti u Anthroposu a Riviéry. Předpokládaná investice do projektu je 300 milionů korun. Přibližně třetinu by měly pokrýt dotace, ostatní prostředky půjdou z rozpočtu města. Areál bude provozovat společnost Starez.

Sportovně-rekreační prostor v Pisárkách je zatím ve fázi příprav projektové dokumentace. Samotná stavba bude rozfázovaná do tří etap realizovaných v letech 2021–2023. Každá dokončená etapa by měla rovnou sloužit veřejnosti. Areál bude napojený na okruh pro horská kola a také na pěší a cyklistické trasy mezi stávající Pražskou stezkou a stezkami v Libušině údolí. Bude zde také dětský tréninkový okruh pro horská kola a dost místa pro odpočinek.

Brno - Pisárky

„Při vytváření návrhu urbanistického řešení byl klíčový především respekt k historické úloze a funkci této lokality od 19. století. Důležité bylo i zachování klíčových hodnot areálu, což jsou vedle historických objektů také charakteristický terénní reliéf, ekologicky a esteticky významný biotop nebo kvalitní a vzrostlá zeleň. Ujednáním o převodu pozemků ve vlastnictví Ministerstva obrany na město Brno se otevírá historická možnost opět předmětné území funkčně a provozně scelit v jeden areál, který bude přístupný veřejnosti a bude naplňovat potřeby rekreace a sportovního vyžití návštěvníků všech věkových kategorií,“ uvedl ředitel společnosti Starez-Sport Martin Mikš.

Fotbalové hřiště v minulosti sloužilo studentům Univerzity obrany. Tělocvična byla postavena v roce 1847 jako budova měšťanské střelnice. Velký sál byl později využíván pro konání slavností. Dnes má budova funkci tělocvičny, ale už nějakou dobu je nevyužitá. Průčelí této stavby a objektu při vstupu na stadion jsou nemovitou kulturní památkou.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…