Brno: Na MotoGP dorazilo téměř 187 tisíc diváků

06.08.2019 17:31

Závody Velké ceny České republiky 2019 jsou už minulostí. Na Masarykově okruhu sice zůstalo pár jezdců na testování, tisíce návštěvníků už ale jejich jízdám nepřihlíží. O víkendu si na okruh našlo cestu téměř 187 tisíc diváků.

Brno: Na MotoGP dorazilo téměř 187 tisíc diváků
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Ačkoliv se českým jezdcům v kvalifikaci ani v závodech nedařilo, sledovali lidé poměrně zajímavé boje o titul. V kategorii Moto3 sice hned v prvním kole ukončil svou jízdu Filip Salač, o to více se fandilo Jakubu Kornfeilovi. Ten se svou stíhací jízdou probojoval z dvacáté pozice až na deváté místo a do šampionátu si tak připsal sedm bodů. Karel Abraham dojel v královské kubatuře na předposledním 19. místě.

Město a kraj nyní čeká vyjednávání o systémové finanční podpoře ze strany státu. Spolek pro GP ČR Brno má totiž se společností Dorna podepsanou promotérskou smlouvu i na ročník 2020. Poté se bude případně jednat o jejím prodloužení na dalších pět let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…