Brno: Po prázdninách skončí opravy a dopravce upraví jízdní řády

27.08.2016 12:32

Začátek školního roku s sebou tradičně přináší i změny v jízdních řádech Dopravního podniku města Brna. Mají dva hlavní důvody. Skončí opravy některých ulic. Dopravce také připravil úpravy jízdních řádů, aby více vyhovovaly poptávce veřejnosti.

Brno: Po prázdninách skončí opravy a dopravce upraví jízdní řády
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Od 1. září budou tramvaje opět jezdit v Bystrci až na Ečerovu a ulicemi Cejl i Husovou, kde skončí rozsáhlé opravy kolejí i vozovky. Bude obnoven také provoz autobusů po Reissigově ulici.

Podrobnější informace najdete v tiskové zprávě .

Po prázdninách dojde k drobným změnám v jízdních řádech u většiny linek. Změní se jízdní doby a zvýší se počty spojů s nízkopodlažními vozidly.

Jízdní řády pro všechny linky naleznou cestující na internetových stránkách www.dpmb.cz .

Od pondělí 19. září, tedy po zahájení akademického roku na vysokých školách,  budou ještě posíleny linky 12, 60 a 61 ve špičkách pracovních dnů.

Od 1. září zahájí pravidelný provoz nová expresní linka E75.

„Tato linka přinese výrazné zrychlení dopravy mezi průmyslovou zónou Černovická terasa a přestupními uzly Stará osada a Židenice, nádraží. Linka E75 bude v provozu v pracovních dnech na trase Slatina, závod – Židenice, nádraží. V oblasti Černovické terasy bude obsluhovat všechny zastávky na trase a od zastávky Těžební pojede expres až na Starou osadu a do terminálu Židenice, nádraží,“ popsal vedoucí dopravního provozu DPMB Jan Seitl.

První expresní linku E50 zavedl DPMB v polovině prosince loňského roku. Tato linka z Bystrce až na Černovickou terasu zajišťuje časově atraktivní spojení průmyslové zóny s oblastmi Bohunic, Starého Lískovce, Kohoutovic, Bystrce a to včetně přímého propojení Černovické terasy a Komárova. Velmi rychle si získala oblibu u cestujících. Dopravce očekává, že tomu bude podobně i v případě nové expresní linky E75.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.