Brno: Poznejte nové hlavní nádraží, vše prozradí výstava v Urban centru

25.11.2023 11:17 | Tisková zpráva

Zajímá vás podoba budoucího hlavního nádraží? Od 23. listopadu hostí Urban centrum v Mečové ulici výstavu Nádraží Brno aktuálně, kde uvidíte 3D model chystaného železničního uzlu spolu s podrobnými informačními panely. Připravují se také komentované prohlídky nebo diskuze s odborníky. Výstava potrvá až do konce prosince.

Brno: Poznejte nové hlavní nádraží, vše prozradí výstava v Urban centru
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Expozice se na podzim již objevila v Křížové chodbě Nové radnice a v nákupním centru Vaňkovka. Jejím třetím útočištěm se stane Urban centrum, kde se veřejnosti otevřela už tento týden. Ve čtvrtek se uskutečnilo setkání s autory návrhu nádraží, na něž se dostavili nizozemští architekti z ateliérů Benthem Crouwel Architects a West8 společně s českým studiem A8000.

Anketa

Podporujete stávku ČMKOS?

hlasovalo: 21871 lidí

V doprovodném programu nechybí ani debata s odborníky ze Správy železnic. Diskutovat s nimi o novém dopravním uzlu i budoucnost vysokorychlostních tratí můžete ve čtvrtek 7. prosince od 17:30.

Na webu ZDE budou brzy upřesněny také kompletní termíny komentovaných prohlídek. Na všechny doprovodné akce se však musíte registrovat předem, buď přes e-mail urbancentrum@brno.cz, nebo na mobilu 778 520 752. Expozici, kde se o nádraží dozvíte vše podstatné, najdete v Urban centru až do pátku 29. prosince.

Vítězný návrh nového nádraží vzešel z mezinárodní architektonické soutěže před dvěma lety. Cílem je vytvořit pro Brno moderní, funkční a esteticky působivou železniční stanici. Práce by měly začít v roce 2028 a hotovo má být o sedm let později.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

18:09 Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě