Brno: S pronájmem pozemků cirkusům s divokými zvířaty část občanů nesouhlasí

05.08.2019 14:47

Po celý červen měli obyvatelé Brna možnost odpovědět v anketě na otázku, zda souhlasí, nebo nesouhlasí, aby město pronajímalo své pozemky cirkusům s divokými druhy zvířat. V anketě hlasovalo téměř dva tisíce Brňanů a více než 1500 z nich vyjádřilo nesouhlas s pronájmem.

Brno: S pronájmem pozemků cirkusům s divokými zvířaty část občanů nesouhlasí
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Anketu iniciovalo vedení města, které mělo zájem zjistit názor obyvatel. „Před několika měsíci proběhla médii informace o tom, že Znojmo nadále nebude pronajímat pozemky cirkusům, které provádějí drezuru zvířat. Jelikož toto téma pravidelně rezonuje i v Brně, rozhodlo se vedení města uspořádat anketu a zjistit, zda Brňané chtějí, aby se zdejší městské pozemky pronajímaly cirkusům s divokými druhy zvířat,“ vysvětlil náměstek brněnské primátorky Tomáš Koláčný před spuštěním hlasování.

Hlasovat mohl každý občan Brna starší 15 let prostřednictvím účtu Brno iD nebo osobně na pobočkách Knihovny Jiřího Mahena a TIC Brno. V anketě se vyjádřilo celkem 1919 lidí. Pro nesouhlas s pronájmem pozemků města Brna cirkusům s divokými druhy zvířat se vyslovilo 79 % hlasujících (1517 lidí).

„Výsledek ankety slouží vedení města jako podklad pro další jednání s městskými částmi. Dohodli jsme se na odeslání dopisu, ve kterém vedení městských částí doporučujeme zvážit možnost městské pozemky cirkusům s divokými druhy zvířat nepronajímat,“ nastínil další postup Koláčný.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…