Brno: Stavbu městského okruhu zdržuje odvolání spolku Voda z Tetčic

28.07.2018 10:43

Výstavba dalšího úseku velkého městského okruhu se oproti plánům zpozdí. Těsně před tím, než poslední stavební povolení nabylo právní moci, se proti němu odvolal spolek Voda z Tetčic. Odvolání nyní vstupuje do správního řízení, posuzovat ho bude Ministerstvo dopravy. Zahájení stavby se tak může odložit o týdny i měsíce.

Brno: Stavbu městského okruhu zdržuje odvolání spolku Voda z Tetčic
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Mimořádný brífink si vyžádal aktuální vývoj stavby části velkého městského okruhu na Žabovřeské. Ta se měla začít budovat na začátku srpna. Namísto avizovaného zahájení stavby se musejí investoři, Ředitelství silnic a dálnic a statutární město Brno, potýkat s odvoláním proti stavebnímu povolení. To podal mimobrněnský spolek Voda z Tetčic.

Stavba je na zahájení připravena po všech směrech. Získala tři stavební povolení, čtvrté – ale zároveň to neobsáhlejší – mělo vstoupit v platnost minulý týden. Pár dní před tím jej však napadl uvedený spolek. „Jak je patrné už z názvu spolku, Voda z Tetčic, není primárně usídlen ani zaměřen na území města Brna. Tento fakt se také potvrdil po prostudování odvolání ke stavebnímu řízení. Všechny uváděné výtky směřují pouze k formálnímu procesu stavebního řízení a nijak neřeší stavbu jako takovou, nepřichází s faktickými podněty ke zlepšení stavby. Z tohoto hlediska působí celé odvolání čistě jako obstrukce,“ uvedl náměstek primátora města Brna pro oblast investic a dopravy Richard Mrázek.

Hlavní investor stavby, Ředitelství silnic a dálnic, je podle slov ředitele Závodu Brno Davida Fialy tímto postupem překvapený. „Spolek Voda z Tetčic za celou dobu neprojevil zájem stavbu připomínkovat. Možností přitom bylo mnoho, zapojit se mohl do každého řízení, které vždy v pořádku proběhlo,“ prohlásil Fiala.

Odvoláním se nyní bude zabývat Ministerstvo dopravy. Správní řízení se může podle Fialových odhadů protáhnout i na měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…