Brno: Svět nevidomých a vidících se na jeden den prolne ve Vaňkovce

19.10.2021 8:35 | Tisková zpráva

Jak žijí slabozrací a nevidomí lidé, kde pracují, jak tráví volný čas, jakým sportům či uměleckým činnostem se věnují, se dozví návštěvníci obchodní galerie Vaňkovka v úterý 19. října.

Brno: Svět nevidomých a vidících se na jeden den prolne ve Vaňkovce
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

V rámci Dne nevidomých zde lidé se zrakovým postižením budou od 13 do 18 hodin prezentovat své pracovní i volnočasové aktivity na pódiu, v jeho okolí rozbijí svá stanoviště pomáhající organizace i oční lékař, který zájemcům vyšetří zrak. Účinkující i návštěvníky bude celým dnem provázet jako moderátor i patron akce Aleš Zbořil.

Fotografie s výše uvedenou tematikou budou k vidění od 19. října do 2. listopadu také v Knihovně Jiřího Mahena na Kobližné. Vernisáž výstavy se v hudebním salonku knihovny uskuteční 20. října v 16 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…