Brno: Tramvají až na Kamechy nebo do Bosonoh, v obou případech přípravy pokračují

22.12.2023 16:14 | Tisková zpráva

Projekt prodloužení tramvajové tratě na Kamechy získal územní rozhodnutí, v případě tratě do Bosonoh hledá město možnosti, kudy by mohla vést.

Brno:  Tramvají až na Kamechy nebo do Bosonoh, v obou případech přípravy pokračují
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Kamechy jsou jednou z nejrychleji rostoucích čtvrtí v Brně. Aby byla dobře dostupná i městskou hromadnou dopravou, připravuje magistrát prodloužení tramvajové tratě přímo do nové zástavby. Nová, téměř 1,5 km dlouhá trať se napojí na tramvajovou smyčku Ečerova, povede kolem ulice Vejrostova a dále raženým tunelem o délce 320 metrů pod ulicí Říčanskou. Zakončena bude v nové smyčce u křižovatky ulice Hostislavova a Kamechy.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43758 lidí

Celý úsek bude plně bezbariérový, vybavený moderními technologiemi jak pro řízení dopravy, tak i pro snazší orientaci a pohyb cestujících. Linka z Bystrce se tímto prodlouží o 3 nové stanice. Stavět by se v ideálním případě začalo na konci roku 2024, náklady jsou nyní vyčísleny na necelé 3 miliardy Kč.

Co se týká dalšího záměru, tedy zavedení tramvajové dopravy až do Bosonoh, je město v počátcích příprav. Na územní studii z roku 2022, kterou vypracovala Kancelář architekta města Brna, nyní naváže technická studie.

Dokument by měl upřesnit, kudy nová trať povede, a vezme v potaz i ostatní strategické záměry města. Posouzení vypracuje Vysoké učení technické. Kdy by se mělo začít realizovat prodloužení ze stávající smyčky Starý Lískovec, ještě není konkrétně stanoveno.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

11:17 Hodonín: Město opět přispěje prvňáčkům na školní potřeby

Město Hodonín přispěje také ve školním roce 2024/2025 rodičům budoucích prvňáčků z hodonínských zákl…