Brno: V městských parcích se sáňkovat může, potvrdili radní

10.02.2021 17:39

Vyrazit se sáňkami na Kraví horu nebo na jiný kopec v Brně patří k oblíbeným kratochvílím obyvatel, zvláště těch nejmenších. Že touto aktivitou neporušují žádnou vyhlášku na ochranu zeleně, dnes výslovně potvrdili brněnští radní. Reagovali tak na nepříjemné události minulých dní v Praze.

Brno: V městských parcích se sáňkovat může, potvrdili radní
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Venkovní sporty jsou jednou z mála činností, kterým se dnes lidé mohou věnovat jen s menšími omezeními. Když k tomu připočteme po dlouhé době mrazivé počasí, a dokonce i tady v Brně sněhovou nadílku, není divu, že se řada rodin vydává na kterýkoli svah v okolí, aby si děti užily trochu zábavy a všichni si provětrali hlavu. Usnesením, které jsme dnes přijali, chceme všechny ubezpečit, že je to na území Brna povolená aktivita, a předejít možným nedorozuměním jak na straně obyvatel, tak správců parku nebo městské policie,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Sáňkování, bobování či lyžování v městských parcích je podmíněno dostatečnou vrstvou sněhu. „Spoléháme v tomto na zodpovědnost občanů, že se budou chovat tak, aby nepoškodili trávníky. Dosud se v Brně také bobovalo a žádné fatální následky to pro zeleň nemělo,“ doplnil 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Gesto brněnských radních vyvolala situace v Praze, kde strážníci upozorňovali sáňkaře na Petříně, že jednají v rozporu s městskou vyhláškou. „Takovou obecně závaznou vyhlášku sice Brno nemá, ale například městská pravidla pro vstup a pobyt v zeleni uvádí, že jezdit na saních a bobech se dá jen na jasně vyznačených místech. Na dnešní schůzi jsme se shodli, že tento typ sportu v městských parcích povolíme plošně, aby byla situace jasná. Pošleme teď tuto informaci jak městským částem, tak městské policii. Jsem rád, že kolegové v radě města jednomyslně podpořili můj návrh. Pro děti je důležité, aby sportovaly na čerstvém vzduchu a aby je odtamtud nikdo nevyháněl,“ uzavřel náměstek primátorky Jiří Oliva.

(zdroj: brno.cz)

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…