Brno: Veřejnost má možnost připomínkovat zadání změn územního plánu

11.04.2016 12:06

Od dubna má brněnská veřejnost možnost připomínkovat zadání 43. souboru změn Územního plánu města Brna.

Brno: Veřejnost má možnost připomínkovat zadání změn územního plánu
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Jde o balík konkrétních změn v městských částech, který byl sestaven poté, co soud rozhodl o zrušení Aktualizace územního plánu. Doplněny jsou do něj změny, jejichž pořizování bylo zahájeno již v letech 2011 a 2012, ale proces byl kvůli tehdy probíhající Aktualizaci ÚPMB zastaven.

Návrh zadání změn je zveřejněn zde. Text je členěn podle jednotlivých městských částí s možností interaktivního prokliku na mapové podklady.

Své písemné připomínky může zaslat každý na adresu Odboru územního plánování a rozvoje MMB, a to nejpozději do 6. května 2016.

Poté, co magistrát připomínky obdrží, budou vypořádány, text zadání bude podle toho upraven a předložen k projednání radě a zastupitelstvu města Brna. Podle schváleného zadání následně autorizovaní architekti připraví návrh konkrétní podoby změn, který bude před schválením v zastupitelstvu projednán s městskými částmi i veřejností. Změny by tam mohly vstoupit v platnost do konce roku 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…