Brno: Vrtulníky a stíhačky proletí nad centrem města

27.07.2018 7:34

Slavnostní vyřazení letošních absolventů Univerzity obrany (UO) bude na pořadu na náměstí Svobody dnesod 8 do 9.30. Nácvik akce bude ve čtvrtek od 19 do 21 hodin.

Brno: Vrtulníky a stíhačky proletí nad centrem města
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Součástí páteční slavnosti bude od 9 do 9.30 přelet dvou leteckých formací nad náměstím Svobody a nad navazujícími částmi města.

Formace budou tvořit vrtulníky Mi-17 z letecké základny v Náměšti nad Oslavou a dva bojové letouny JAS-39 Gripen ze základny v Čáslavi.

„Všichni vojenští absolventi budou symbolicky vyřazeni prostřednictvím nejlepšího studenta univerzity, kterého rektor-velitel školy brigádní generál Bohuslav Přikryl pasuje univerzitním mečem před bojovým praporem,“ uvedl pplk. Kamil Kovačevič z UO.

Nejvýznamnější den pro absolventy univerzity bude pokračovat akademickou částí – slavnostní promocí absolventů vojenského a civilního studia. Absolventský slib složí a diplomy o absolutoriu UO z rukou děkanů fakult převezmou absolventi bakalářského a navazujícího magisterského studia.

Promoce se postupně uskuteční od 11 do 17 hodin v aule VUT v Brně na Technické 12.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.