Brno bude součástí inovativních měst

16.04.2020 14:53

Brno se v letošním roce přihlásí do Výzvy inovativních měst 2020 (Innovation Cities Challenge 2020), kterou vyhlásila Evropská komise. Výzva je určena pro 50 evropských měst, která prokážou hluboký zájem a motivaci dále se digitálně transformovat.

Brno bude součástí inovativních měst
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Výzva inovativních měst 2020 nepřináší zapojeným žádnou finanční podporu. Mohou však zdarma využít expertní poradenství na míru, stát se součástí komunity a účastnit se pravidelných setkávání, využít online sadu nástrojů a návodů založených na dobré praxi zapojených měst a v neposlední řadě také získat mentora v podobě jiného města.

„Do Výzvy inovativních měst 2020 se mohou přihlašovat pouze města z členských států Evropské unie, která mají více než 50 tisíc obyvatel. V Brně se v této Výzvě zaměříme na rozvoj projektu Brno iD, datového webu, projektu Občanské radnice a také na projekty na podporu inovací v regionu,“ vysvětlil náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Brno zvolilo využití digitální transformace pro čtyři cíle. Jsou jimi rozvoj start-upů, malých a středních podniků a sociálního podnikání a dále eGovernment a digitalizace služeb města. Neméně důležitá je podpora občanské participace a propojenosti a také ochrana a bezpečnost obyvatel. Program bude zahájen v červnu 2020, s předpokládaným trváním 25 měsíců – do července 2022 (a možností dalšího prodloužení). Město vytvoří tříčlenný tým z řad Magistrátu města Brna a městského ekosystému, který se bude věnovat aktivitám spojeným s projektem. Počítá se s účastí Mgr. Ing. Jana Žáka (Dopravní podnik města Brna), Bc. Róberta Spála (Odbor strategického rozvoje a spolupráce MMB) a prof. Dr. Ing. Pavla Zemčíka (děkan Fakulty informačních technologií VUT v Brně).

Více informací o projektu naleznete na https://www.intelligentcitieschallenge.eu/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…