Brno výrazně ušetří za mobilní služby

20.10.2013 10:30

V dubnu tohoto roku ušetřilo město Brno díky centrálnímu nákupu elektrické energie a zemního plynu více než 10 milionů korun.

Brno výrazně ušetří za mobilní služby
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Dnes byl elektronickou aukcí vybrán dodavatel mobilních hlasových a datových služeb pro statutární město Brno na období tří let. A úspora je ještě vyšší – téměř 21 milionů korun.

Do elektronické aukce na veřejnou zakázku "Centrální nákup mobilních hlasových a datových služeb pro statutární město Brno" se zapojilo 41 subjektů (celkem 976 SIM karet), které projevily zájem a uzavřely se statutárním městem Brnem jako centrálním zadavatelem smlouvu o centralizovaném zadávání nadlimitní veřejné zakázky. Předmětem veřejné zakázky je poskytování mobilních hlasových a datových služeb na období tří let pro statutární město Brno, úřady městských částí, městskou policii, příspěvkové organizace zřizované městem či městskými částmi a obchodní společnosti s majoritní majetkovou účastí města.

Hodnota zakázky (dle současné smlouvy se společností Telefónica Czech Republic, a.s.) přepočtená na zadaný počet SIM karet byla 24 mil. Kč za tři roky poskytování služeb. Nejnižší nabídková cena 13,8 mil. Kč byla vstupní cenou do elektronické aukce. Vítězem elektronické aukce se stala společnost Vodafone Czech Republic a.s. s vítěznou cenou 3,1 mil. Kč za tři roky poskytování služeb. Bylo tedy dosaženo úspory 87 %.

„Stejně jako v případě dodávky energií ušetří transparentní výběr dodavatele mobilních služeb v elektronické aukci městu Brnu miliony korun, což je velmi pozitivní zpráva,“ řekl 1. náměstek primátora Robert Kotzian. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…