Brno zlepšuje v městských částech infrastrukturu pro chodce

29.10.2021 15:47 | Tisková zpráva

Radní schválili investiční záměr na vybudování druhé části chodníku mezi Bystrcí a Žebětínem. Při opravách železniční stanice v Králově Poli vznikne nová lávka přes Ponávku, která vytvoří průchod s ulicí Myslínova. Na tento projekt bude vytvořen investiční záměr.

Brno zlepšuje v městských částech infrastrukturu pro chodce
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Současný chodník mezi Bystrcí a Žebětínem končí u ústí ulice Kamechy. V druhé etapě projektu se chodník zcelí a vznikne kompletní pěší trasa mezi městskými částmi. „Ulice Hostislavova funguje jako páteřní komunikace v této části Brna. Nový chodník bude od silnice oddělen pásem zeleně s keři a dalšími rostlinami, ve kterém budou usazeny i sloupy veřejného osvětlení. Zároveň při budování odvodňovacích vpustí kanalizace budou přesunuty některé stávající zábrany pro žáby. Ty každý rok migrují přes silnici, a aby byla jejich cesta bezpečná, funguje po celé trase soustava bran a přechodů pro tyto obojživelníky,“ sdělila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Chodník bude mít v této části délku 650 metrů, náklady na výstavbu jsou vyčísleny na cca 21 milionů korun a stavba by měla vzniknout do konce roku 2023.

Lávka přes Ponávku v Králově Poli

Blížící se rekonstrukce železniční stanice v Králově Poli změní i přístupové cesty k nádraží. „Aby bylo zachováno bezpečí chodců, ať už mířících na vlak, nebo pouze procházejících touto lokalitou, má Správa železnic v plánu prodloužit podchod pod nádražím. Náš investiční záměr je v návaznosti na rekonstrukci zpracován tak, aby napojil tento podchod s chodníkem a novou lávku přes Ponávku, která propojí ulici Myslínovu s územím před nádražím. Nyní bude nejdůležitější koordinovat celý projekt se Správou železnic, aby nevznikly velké prodlevy a hned po rekonstrukci mohli lidé tento průchod začít využívat,“ podotkl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Vstup z ulice Myslínova zajistí zcela nový přístup pro pěší k nádraží. Chodník a lávka, které budou navazovat na podchod, budou mít dohromady délku cca 36 metrů. Mostek bude splňovat všechny potřebné protipovodňové parametry. Součástí výstavby bude i umístění sloupů veřejného osvětlení.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …