Bruntál: Do soutěže se opět zapojily desítky mladých fotografů

27.12.2021 15:55 | Tisková zpráva

Vítězové pátého ročníku česko-polské fotografické soutěže „Region očima mladých“ se už těší ze svých cen. Nejlepší snímky jsou nyní k vidění na výstavě v městském divadle.

Bruntál: Do soutěže se opět zapojily desítky mladých fotografů
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Do soutěže, kterou již pátým rokem organizoval Spolek bruntálských fotografů ve spolupráci s kulturním střediskem v Prudniku, se letos zapojilo třiačtyřicet autorů ze dvanácti škol. 

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
Komise vybírala nejlepší z 249 fotografií.  „Přestože se kvůli pandemii letos sešlo celkově méně fotografií, kategorie byly rovnoměrně naplněné. Například v kategorii portréty a reportáž nebylo v předchozích ročnících téměř z čeho vybírat a letos byly tyto kategorie opravdu silné,“ konstatoval Vladimír Kaštyl ze Spolku bruntálských fotografů.

Vítěze vybírala pětičlenná komise, ve které usedli bruntálští fotografové Jozef Danyi a Vladimír Kaštyl, polskou stranu zastoupili Joanna Korzeniowská, Agata Wilczek, Piotr Kulczyk. Své slovo měl i patron soutěže, uznávaný fotograf Jindřich Štreit. Kvůli pandemii nebylo, stejně jako vloni, možné uspořádat společné setkání vítězů. Ceny si proto převzali ve středu 15. prosince v Bruntále a v pátek 17. prosince v Prudniku. Autoři nejlepších fotografií získali například akční kameru Niceboy VEGA X Lite nebo fotoaparát s tiskárnou Kodak Mini Shot Combo 2.

Soutěž Region očima mladých byla určena žákům sedmých, osmých a devátých tříd základních škol, studentům středních škol a gymnázií z bruntálska a prudnicka. Zaslané práce musely mít přímou vazbu na některý z uvedených regionů, jenž spolu geograficky blízce sousedí. Vzájemné poznávání regionů je také hlavním cílem projektu.

Tuto akci finančně podpořilo město Bruntál.

Fotografie vítězů soutěže si mohou zájemci prohlédnout během provozní doby divadla v jeho foyer. Výstava potrvá i v průběhu ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…