Bruntál: Škola získá nové učebny, zahájení stavebních prací se blíží

30.09.2021 7:34

V první polovině října budou zahájeny práce na realizaci nových odborných učeben ZŠ Okružní v Bruntále.

Bruntál: Škola získá nové učebny, zahájení stavebních prací se blíží
Foto: bruntal.net
Popisek: Náměstí města Bruntál

Předmětem projektu je vybudování čtyř odborných učeben odpovídajících současnému vývoji a moderním výukovým metodám pro praktické i teoretické vyučování.

Anketa

Má se o zahraniční politice EU dál rozhodovat jednomyslně, čili i s naším právem veta?

98%
1%
hlasovalo: 10640 lidí
Projekt zahrnuje jak stavební práce, tak i vybavení učeben.

Náplní stavebních prací bude zastřešení dvou atrií ve vnitrobloku, kde bude realizována učebna cizích jazyků a učebna přírodních věd, a dále přístavba dvou učeben pro výuku pracovních činností. Nové učebny budou přistavěny k části školy vlevo a vpravo od hlavního vchodu.

V průběhu stavební fáze projektu bude třeba vzít na vědomí některé dočasné změny související zejména s přístupem do školní budovy. Ten po nezbytně nutnou dobu nebude možný hlavním vchodem, ale zadním vchodem okolo tělocvičny a také dvěma bočními vchody. Uzavřen pro veřejnost bude dočasně také chodník u hlavního vchodu.

Součástí projektu bude vybavení učeben nábytkem, výukovými pomůckami a výpočetní technikou. Učebny tak umožní rozšíření výuky o další formy výuky, přičemž cílem je nejen zvýšit kvalitu vzdělávání, ale také povzbudit zájem žáků o výuku cizích jazyků, technických a řemeslných oborů, přírodních věd a práci s digitálními technologiemi.

Učebny mají být kompletně hotovy a vybaveny do konce tohoto školního roku.

„Naším dlouhodobým záměrem je nejen prohlubovat a rozšiřovat znalosti získané na základních školách, ale také vytvářet co nejlepší podmínky pro osvojování a zdokonalování dovedností, které děti uplatní při dalším vzdělávání a zejména v pozdějším praktickém životě,“ uvedla k projektu místostarostka Bruntálu Ing. Hana Šutovská.

Celkové předpokládané výdaje projektu činí 27 865 734 Kč včetně DPH, z toho 90 procent (25 079 161 Kč vč. DPH) pokryje dotace (85 % EU + 5 % státní rozpočet). Zbytek uhradí z vlastních prostředků město.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…