Bystřice pod Hostýnem: Charita získala sociální automobil

23.12.2018 12:47

Nový vůz značky Dacia Dokker budou od nového roku využívat pracovníci a klienti Oblastní charity Bystřice pod Hostýnem.

Bystřice pod Hostýnem: Charita získala sociální automobil
Foto: Bystřice pod Hostýnem
Popisek: Bystřice pod Hostýnem

Slavnostní předání se uskutečnilo 20. prosince 2018 před radnicí za účasti zástupců města, charity, sponzorů i poděbradské reklamní agentury Kompakt, která projekt zaštiťuje. Vozidlo usnadní poskytování sociálních služeb seniorům a osobám se zdravotním či tělesným hendikepem v Bystřici pod Hostýnem a okolí. Na jeho financování se podílely téměř tři desítky společností napříč obory, od větších firem až po nejmenší, obce i jednotlivci.

Oblastní charita obdržela svůj první vůz v rámci projektu Sociální automobil. Ten u nás funguje po vzoru evropských měst již 20 let. Za tu dobu reklamní agentura Kompakt předala v České republice na stovky vozidel; bystřická charita získala 768. automobil v celkovém pořadí. Za spoluúčasti firem a společností se poděbradská reklamní agentura snaží o vytvoření, zdokonalení a obnovení vozového parku v ústavech a zařízeních, která svou činnost zaměřila na výchovu, vzdělání, rehabilitaci a integraci zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí. Projekt stojí na systému tzv. „reklamy na kolech“ a vzhledem k zahraničním zkušenostem je využíváno vozů Renault Master, Renault Kangoo a Dacia Dokker.

„Ve většině sociálních zařízení pečujících o hendikepované, seniory či osoby nacházející se v nouzi je vozový park ve velmi špatném technickém stavu. Tato zařízení pak mohou získat nové auto jen prostřednictvím charity či sponzorství, což ale nepřichází každý den. Proto jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a nějak pomoci těm, kteří to skutečně potřebují a neměli v životě stejnou startovní čáru jako my,“ uvedl Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt. „Rád bych poděkoval Kompaktu a všem zúčastněným sponzorům, kteří se na projektu podílejí. V našem regionu nemáme mnoho velkých firem, tudíž na vůz přispěly především menší firmy a podnikatelé. O to víc si jejich pomoci vážíme,“ uvedl Ing. Pavel Pilmajer, ředitel organizace.

Charita Bystřice pod Hostýnem provozuje čtyři střediska poskytující sociální a zdravotní služby specificky zaměřené podle cílových skupin – ošetřovatelskou a pečovatelskou službu, asistenční službu, denní stacionář pro seniory a navíc pastorační službu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…