Česká Lípa: Dobrovolníci posbírali 4,124 tuny odpadu

17.06.2018 13:52

Na 4,125 tuny odpadu posbírali v České Lípě a nejbližším okolí účastníci úklidové akce ke Dni Země pod názvem Za Českou Lípu krásnější. Ta probíhala po celý duben a zúčastnilo se jí zhruba 1500 osob. V rámci tohoto projektu se Česká Lípa připojila k celorepublikové akci „Ukliďme svět, Ukliďme Česko 2018“.

Česká Lípa: Dobrovolníci posbírali 4,124 tuny odpadu
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Úklid si vzalo na starost 23 organizátorů (1 střední škola, 5 základních škol, 4 mateřské školy, 8 organizací a 5 občanů se skupinou), kteří dohromady vydali 1976 párů rukavic a 311 pytlů.

Zástupce organizátorů přivítala na radnici místostarostka Alena Šafránková, která jim poděkovala za jejich práci a předala drobné dárky.

Uklizeny byly oblasti sídlišť Lada (Stará Lada), Svárov (okolí ubytovny ul. Česká, Hůrka), Střelnice (okolí katastrálního úřadu, za garážemi, discgolfové hřiště), Špičák (pod mostem u obchodu Albert, cesta na vrch Špičák), Slovanka (u Svazarmu), park Milady Horákové, Dubice (kolem rybníků), cyklostezka Manušice, cyklostezka do Žízníkova, NPP Peklo, okolí bývalých kalových lagun za ČOV, Dobranov a okolí škol.

Přehled zúčastněných škol:
MŠ Bratří Čapků, MŠ Severní, MŠ Sovička, MŠ Šikulka, ZŠ Dr. M. Tyrše, ZŠ Jižní, ZŠ Lada, ZŠ Partyzánská, ZŠ Špičák, gymnázium; organizací: Farní charita, Johnson Controls Autobaterie spol. s.r.o., Klub Pathfinder, KSČM Česká Lípa, Rybářský kroužek ČRS, sdružení Živá Lípa, skautské středisko Řetěz, TOM Chippewa; organizátorů jednotlivců: Jakub Podskoč (úklid Střelnice), Josef Nepovím (připojen ke klubu Pathfinder), Vladislav Votápek (úklid od Manušic), Markéta Nolová a Štěpán Pícha (úklid Hůrky), Žaneta Kalendová za obyvatelé Starých Lad (úklid Stará Lada).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…