Česká Lípa: Město obnoví herní prvky na třech hřištích

21.08.2021 14:52

Každoročně město Česká Lípa pečuje o dětská hřiště ve městě, nechává opravovat drobné závady a vyměňuje písek na pískovištích.

Česká Lípa: Město obnoví herní prvky na třech hřištích
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Nad rámec této běžné údržby, na kterou má město v rozpočtu vyčleněno 1,2 mil. Kč, plánuje v letošním roce obnovit herní prvky na třech vytipovaných dětských hřištích. Jedná se o hřiště v Železničářské ulici, v Městském parku v Mikovcově ulici a v Dobranově.

Anketa

Má naše účast v NATO smysl?

4%
94%
hlasovalo: 26249 lidí

Zakázku na doplnění herních prvků získala firma ALESTRA, s.r.o. Kuřim za nabídkovou cenu 862 tis. Kč, což je o zhruba 100 tis. méně, než byl předpoklad. Herní prvky jsou již nyní ve výrobě, na místě by měly být nejpozději do konce letošního září.

A na co všechno se mohou děti těšit? V Železničářské ulici přibude domeček s kuchyňkou, šplhací sestava, několik houpaček a pružinové houpadlo. V Dobranově bude nově také skluzavka nebo lanová pyramida. Do Městského parku přibude též skluzavka, několik houpaček i šplhací sestava.

Obnovením těchto hřišť navazujeme na snahy z předchozí doby, např. v roce 2019 byly obnoveny hřiště v Uranové a Zhořelecké ulici a na hřiště v Pražské , Jáchymovské, Bendlově ulici a v ulici Josefa Maštálka přibyly nové herní prvky. V loňském roce se úpravy hřišť kvůli koronavirovým restrikcím nerealizovaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…