Česká Lípa: Město zrekonstruuje dvě dětská hřiště a vybuduje jedno nové

24.07.2018 19:48

Ani jedno z míst, které bylo v nabídce na vybudování Rákosníčkova hřiště, nepřijde zkrátka. „Rákosníček“ bude nakonec stát v ulici Jana Wericha, město však ve zbývajících třech lokalitách – v ulicích Bendlova, Okružní a Josefa Maštálka – vybuduje dětská hřiště.

Česká Lípa: Město zrekonstruuje dvě dětská hřiště a vybuduje jedno nové
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Na dětském hřišti v Bendlově ulici dojde k výměně herních prvků, které jsou ve špatném stavu, až na kolotoč, jenž byl instalovaný v loňském roce. Nová tu budou malá pružinová houpadla, herní sestava se skluzavkou, šplhací stěna a pružinovou houpačku.

„Každým rokem budujeme nová dětská hřiště či některá stávající rekonstruujeme. Při výběru místa pro Rákosníčkovo hřiště padala od občanů spousta námětů a ve finále každé ze čtyř vytipovaných vhodných míst mělo své zastánce. Rozhodli jsme se toho využít a děti i v těchto lokalitách se mohou těšit na krásná hřiště. Tím však nekončíme, v budování míst pro herní či sportovní vyžití dětí a mládeže chceme pokračovat,“ říká starostka Romana Žatecká.

Nové dětské hřiště vznikne v Okružní ulici v horní části louky nad příměstským parkem, kde jsou lavičky. Děti zde najdou herní sestavu se skluzavkou a toboganem, pružinová houpadla, dvě třímístné houpačky.

„Na louce u městského parku máme větší plány, chceme tu postavit další herní či sportovní prvky nejen pro děti, ale i pro mládež či dospělé. Naší snahou je zde využít služeb architekta, aby to celé ladilo s tímto nádherným kusem louky,“ prozrazuje místostarosta Juraj Raninec.

Třetí dětské hřiště, které dozná změny, je v ulici Josefa Maštálka. Zde bude hřiště rozděleno do několika částí podle věku dětí a instaluje se tu 11 typů herních prvků. Děti se mohou těšit na kolotoč, na houpačku vosí hnízdo, pružinové houpačky a pružinová houpadla, na prolézačku, domeček s kuchyňkou a dvě šplhací sestavy různé náročnosti. Chybět nebudou dvě herní sestavy, jedna pro malé děti se skluzavkou, šplhací sítí a lezeckou stěnou, druhá pak pro větší se skluzavkou a toboganem s lezeckou stěnou, lanovou lávkou atd.

Již proběhlo výběrové řízení na zhotovitele všech tří hřišť, kterého na svém červencovém zasedání schválila Rada města. Stala se jím společnost Alestra, s.r.o., která tato hřiště vybuduje za 1 569 289,- Kč včetně DPH.

Všechna tři dětská hřiště by měla být hotova během září, vše závisí na termínu podepsání smlouvy se zhotovitelem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …