Česká Lípa: Na Slavnosti keramiky do Boleslawiece se mohou vydat běžci i široká veřejnost

11.08.2020 8:36

Za předpokladu, že se epidemiologická situace související se šířením koronaviru v následujících týdnech nijak zásadně nezmění, připravuje město Česká Lípa na sobotu 22. srpna tradiční jednodenní zájezd pro zájemce z řad českolipské veřejnosti na Slavnosti keramiky do polského Boleslawiece.

Česká Lípa: Na Slavnosti keramiky do Boleslawiece se mohou vydat běžci i široká veřejnost
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Kromě toho zve polská strana v rámci letošních slavností také českolipské milovníky běžeckých bot na svoji třídenní přeshraniční běžeckou výzvu, která se koná v Boleslawieci od pátku 21. do neděle 23. srpna. Oba zájezdy, tj. jednodenní i třídenní, jsou pro českolipské zájemce zdarma.

1) Na jednodenní autobusový výlet, který je plánován na sobotu 22. srpna, se již nyní můžete telefonicky hlásit v Regionálním turistickém informačním centru na náměstí T. G. M. (tel. 487 881 105 – 106). Kapacita je omezena počty míst v autobuse, který bude vypraven z České Lípy. Odjezd z České Lípy bude opět od KD Crystal v 7.30 hodin a návrat zpět je plánovaný mezi 16 a 17 hodinou z Boleslawiece (dle dohody s průvodcem), s příjezdem do České Lípy v cca 20 hodin. V případě, že se do 22. srpna na polské či české straně proti epidemiologická opatření změní, bude zájezd zrušen a všichni přihlášení účastníci o tom budou informováni SMS zprávou. 

2) Třídenní zájezd je určen pro běžecké nadšence a jejich rodinné příslušníky. Není podmínkou účast na všech závodech, které se v rámci programu běžecké výzvy uskuteční (viz program v příloze). Každý si může vybrat, jaký závod poběží. Bohatý doprovodný program je pak připraven i pro rodinné příslušníky, kteří budou běžce do Boleslawiece doprovázet. Doprava, ubytování a strava je v tomto případě hrazena naším partnerským městem.

Stručný harmonogram třídenního zájezdu:
21. 8. (pátek)
17.00 hod. odjezd z České Lípy od KD Crystal do Boleslawiece
22. 8. (sobota)
Závody, doprovodný program, účast na Slavnostech keramiky
23. 8. (neděle)
„Běh pro keramický hrnek“ (závody do schodů), doprovodný program - účast na slavnostech
15.00 hod odjezd zpět do České Lípy

Sportovci a zájemci se již nyní mohou hlásit v českolipském Sportareálu, kde k této akci získají také podrobnější informace, které jim poskytnou: ing. Jaroslav Češka, tel. 731 636 844 nebo 487 827 833, e-mail: ceska@sportlipa.cz, Jana Kobosilová, DiS., tel.: 775 560 457, 487 827 834, e-mail: kobosilova@sportlipa.cz

Uzávěrka přihlášek: 19. 8. 2020, celková kapacita je omezena na 30 účastníků. V případě, že se do doby odjezdu změní COVID opatření, bude i tento pobytový zájezd zrušen a účastníci o tom budou informováni SMS zprávou.

V Polsku pak v tuto dobu pro hromadné akce platí stejná opatření jako v ČR, v uzavřených prostorách (obchody apod.) se nosí roušky a všude se musí dodržovat hygienická opatření.

Program třídenní běžecké akce v Boleslawieci ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.