Česká Lípa: Na náměstí T.G.M. je k dispozici veřejná wi-fi

03.07.2019 13:07

Město Česká Lípa dokončilo první projekt v rámci nultého ročníku projektu Tvoříme město. Občanům a turistům je nově na nám. T.G.M. k dispozici veřejné wi-fi připojení s názvem CESKALIPA_FREE.

Česká Lípa: Na náměstí T.G.M. je k dispozici veřejná wi-fi
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Připojit se k síti může každý, stačí jen síť vyhledat ve svém chytrém telefonu. K připojení není třeba žádné heslo, navíc je zdarma.

„Veřejná wi-fi rozhodně není určena k tomu, aby občané hodiny vysedávali na lavičkách na náměstí T.G.M. a surfovali na internetu. Slouží především ke krátkodobému připojení k vyhledání nějaké informace, zjištění zajímavostí z historie města, otevírací doby nějaké památky nebo odeslání zprávy. Věřím, že veřejnou wi-fi ocení nejen naši občané, ale i turisté, pro které je wi-fi též určena,“ uvedl českolipský místostarosta Jaroslav Turnhöfer, který je zároveň autorem vítězného návrhu v projektu Tvoříme město.

Wi-fi připojení zajišťuje pro město jeho současný poskytovatel internetu. V provozu je síť už delší dobu, ale zveřejnění informace o možnosti připojení předcházelo důkladné testování. S tím městu pomohli studenti tříd 2.D a 3.D IT oboru z českolipské průmyslové školy. Ti provedli celkem tři měření, v rámci kterých měřili signál i rychlost připojení, dělali zátěžové testy. Na základě jejich měření pak poskytovatel internetu upravil konfiguraci tak, aby síť sloužila lidem co nejlépe. Vznikla také mapa pokrytí, ze které vyplývá, že nejsilnější signál je před radnicí.

Kromě tohoto projektu město souběžně pracuje na realizaci dalších vítězných návrhů z projektu Tvoříme město. Například přes léto budou vítězní dodavatelé dobudovávat workoutové hřiště na městském stadionu a budovat úplně nové v Žitavské ulici na Špičáku. Stejně tak budou o nové herní prvky během léta doplněna dětská hřiště v Bendlově, Zhořelecké ulici a v ulici Josefa Maštálka, zcela nové dětské hřiště vznikne v Uranové ulici. Zadávací řízení pak běží také na realizaci veřejného osvětlení u chodníku podél sportovní haly ve Wedrichově ulici.

„Další ročník projektu Tvoříme město bychom chtěli s upravenými podmínkami vyhlásit v roce 2020 s realizací vítězných návrhů v roce 2021,“ doplnil Jaroslav Turnhöfer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…