Česká Lípa: Na rekonstrukci fasády kavárny Union město získalo dotaci

06.07.2021 11:56

300tis. Kč na rekonstrukci fasády kavárny Union získalo město z Dotačního fondu Libereckého kraje, a to konkrétně z Programu záchrany a obnovy památek v Libereckém kraji, který je zaměřen na podporu restaurování kulturních památek v regionu.

Česká Lípa: Na rekonstrukci fasády kavárny Union město získalo dotaci
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Smlouvu o poskytnutí dotace schválili českolipští zastupitelé na svém červnovém jednání. 300tis. Kč je maximální částka, kterou lze z programu poskytnout. Městu se tak částečně zaplatí náklady na restaurování fasády cenné a krásné budovy v centru města.

Zakázku realizuje firma COR INTERIORS, s. r. o., která zvítězila ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou 2,6 mil. Kč. Nyní probíhá oprava fasády ve směru ze Sokolské ulice. Stěna v proluce je již hotová, jako poslední přijde na řadu stěna v ulici Jindřicha z Lipé. Hotovo by mělo být do listopadu letošního roku.

Zakázku na rekonstrukci fasády, která byla poškozena kvůli zatékání do rozbité střechy, město soutěžilo opakovaně skoro 4 roky, dlouho se nedařilo najít firmu, která by se do citlivého a náročného restaurování fasády pustila. Střechu se městu podařilo opravit již před dvěma lety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…