Česká Lípa: Na rekonstrukci fasády kavárny Union město získalo dotaci

06.07.2021 11:56

300tis. Kč na rekonstrukci fasády kavárny Union získalo město z Dotačního fondu Libereckého kraje, a to konkrétně z Programu záchrany a obnovy památek v Libereckém kraji, který je zaměřen na podporu restaurování kulturních památek v regionu.

Česká Lípa: Na rekonstrukci fasády kavárny Union město získalo dotaci
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Smlouvu o poskytnutí dotace schválili českolipští zastupitelé na svém červnovém jednání. 300tis. Kč je maximální částka, kterou lze z programu poskytnout. Městu se tak částečně zaplatí náklady na restaurování fasády cenné a krásné budovy v centru města.

Zakázku realizuje firma COR INTERIORS, s. r. o., která zvítězila ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou 2,6 mil. Kč. Nyní probíhá oprava fasády ve směru ze Sokolské ulice. Stěna v proluce je již hotová, jako poslední přijde na řadu stěna v ulici Jindřicha z Lipé. Hotovo by mělo být do listopadu letošního roku.

Zakázku na rekonstrukci fasády, která byla poškozena kvůli zatékání do rozbité střechy, město soutěžilo opakovaně skoro 4 roky, dlouho se nedařilo najít firmu, která by se do citlivého a náročného restaurování fasády pustila. Střechu se městu podařilo opravit již před dvěma lety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

7:37 Litoměřice: Podzemí domu Kalich nabízí nová turistická lákadla

Se začátkem právě zahájené nové turistické sezony přichází město Litoměřice s novinkou, jež má ambic…